Koffie Pellets | Coffee To Burn | Nieuw | Bespaar tot 40%

Coffee-To-Burn-PelletsKoffie Pellets | Coffee To Burn

Nieuw op de markt zijn de Koffie Pellets van Coffee To Burn. Een schitterend initiatief om ons koffieafval te verminderen en CO2 uitstoot te verlagen. Bedrijven kunnen deelnemen aan dit initiatief door het scheiden van hun koffieafval. CTB verwerkt dit tot pellets. Houtpellets-Online.EU steunt dit schitterende initiatief door tegen interessante tarieven deze pellets te gaan aanbieden.

Bio-Brandstof uit Koffiedik

De Coffee To Burn pellets (Koffie Pellet) is absoluut de meest duurzame pellet op dit moment. Dit innovatieve idee is ontstaan doordat er heel veel koffiedik wordt weggegooid wat in beginsel een schitterende grondstof kan zijn als Bio-Brandstof voor het verwarmen van onze woningen, bedrijven en instellingen. Koffie bevat heeft namelijk een extreem hoge calorische waarde (warmtewaarde). Het koffiedik wordt door Nederlandse bedrijven apart gescheiden en gecombineerd ingezameld met het gft of huisvuiltransport. Na collectie van het koffiedik wordt dit door onze leverancier gedroogd, vermengd met houtzaagsel (afval) wat is gecollecteerd bij Nederlandse houtzagerijen waarna er pellets van worden geperst.  De pellet bestaat dus voor een deel uit koffie en voor een deel uit hout. Beide grondstoffen hebben uiteraard een extreem lage CO2-footprint.

Tot 40% besparing op uw huidige pelletverbruik 

De calorische waarde (warmtewaarde) van de Coffee To Burn pellet ligt extreem veel hoger dan bij 100% houtpellets. De pelletkachel heeft zo’n 30% tot 40% minder pellets nodig om dezelfde energie op te wekken. U zult begrijpen dat de hogere aanschafwaarde van de Koffie Pellet zichzelf makkelijk terugverdiend in het verbruik. Een bijkomend voordeel is dat u uw voorraad pellet ook zo’n 30% tot 40% minder hoeft bij te vullen.

Is uw houtkachel geschikt voor voor de Koffie Pellet?

De pellets van Coffee To Burn hebben een extreem hoog rendement. Om het verbruik van uw pelletkachel te optimaliseren dient uw kachel hierop ingesteld te worden. De lucht en pellettoevoer moet tot 40% teruggesteld kunnen worden om het stoken op Koffie Pellets mogelijk te maken. Kunt u of uw installateur de lucht- en pellettoevoer van uw kachel/ketel niet aanpassen? Dan is uw kachel niet geschikt.

Uiteraard kunt u ook bij onze leverancier terecht voor het afstellen van uw kachel. Coffee To Burn heeft haar eigen serviceafdeling die u kan voorzien van de juiste informatie of er kan een afspraak worden gemaakt met een van de installateurs van Coffee To Burn.

Ga naar de webshop

Met vriendelijke groet,

Alex van Dooren
Houtpellets-Online.EU