CO2 neutraal verwarmen met houtpellets

CO2 neutraal verwarmen met houtpellets

Houtpellets zijn CO2 -neutraal omdat bij de verbranding van houtpellets evenveel CO2  vrijkomt als de boom gedurende zijn groei heeft opgenomen uit het milieu. Per saldo komt er dus geen extra CO2 in de atmosfeer! Een stuk hout laten “wegrotten” of laten verbranden, geeft dezelfde CO2 waarde terug aan de natuur. Hout verbrandt als duurzame grondstof CO2-neutraal en is juist met de stijgende energieprijzen een interessant alternatief voor olie en gas.

Het duurzame alternatief

Hout is als duurzame grondstof altijd beschikbaar. Want het potentieel van duurzame land-en bosbouw is in andere landen bij lange na nog niet uitgeput. Alleen al in Duitsland, staan ​​voor de teelt van energiegewassen meer dan drie miljoen hectare grond beschikbaar. Per hectare, afhankelijk van de soort, kan een energie-opbrengst van 5000 liter stookolie worden bereikt.

Subsidiemogelijkheden

De afgelopen jaren heeft de overheid de subsidiekraan flink dichtgedraaid. Ook voor de investering in pelletkachels zijn voor bedrijven en particulieren weinig mogelijkheden. Nu is de terugverdientijd van een pelletkachel zeer interessant dus een subsidie is geen ‘must’. Er zijn gemeentes die ‘potjes’ hebben voor inwoners die GROEN denken. Het is dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de website van uw gemeente of contact op te nemen met de desbetreffende contactpersoon bij uw gemeente. Mocht u bij uw gemeente een subsidie hebben gekregen dan horen wij dat uiteraard graag. Dan zullen wij dit direct op de website opnemen.

Voor overheidssubsidies kunt u terecht op www.rvo.nl

Pelletkorf

In 2016 hebben wij onze eigen pelletkorf laten maken en dit werd een groot succes. Er kwam steeds meer vraag naar het verwarmen van houtpellets in de haard. Door de gevulde pelletkorf in de haard te plaatsen, kan bijna ieder huishouden CO2-neutraal verwarmen. Wij blijven onze pelletkorf continu optimaliseren en zo gebruiksvriendelijk als mogelijk maken voor al onze klanten.