ACE 1 – African Clean Energy – Levensreddend

ACE 1 African Clean EnergyEen bijzonder mooie toepassing het gebruik van verbranding van CO2 neutrale Biomassa is de ACE 1 van African Clean Energy. Deze portable oven is met een bijzondere reden ontwikkeld. Het mogelijk maken van schoon koken over de hele wereld.

3 miljard mensen

Vandaag koken zo’n 3 miljard mensen wereldwijd op open vuur of gebruiken vuile en gevaarlijke brandstoffen. Er sterven jaarlijks zo’n 4 miljoen mensen aan de gevolgen van dit onveilige binnenshuis koken en het langdurig inhaleren van schadelijk rookgassen. Meer dan aan HIV, AIDS en Maliaria totaal. Het meerendeel van de slachtoffers zijn vrouwen en kinderen.

ACE 1

Om deze reden is African Clean Energy een product gaan ontwikkelen, de ACE 1 Ultra-Clean Biomass Cookstove. ACE1 brandt de brandstof extreem schoon en zo goed als zonder schadelijke rookgassen. Door een unieke techniek wordt het mogelijk om een extreem hoog rendement te creeren en daarmee ook nog eens aanzienlijk brandstof te besparen tijdens het koken. Ook dit is uiteraard goed voor het milieu wereldwijd.

Afrikaans product

De ACE 1 is een echt Afrikaans product en wordt dus ook in Afrika geproduceerd. Het product is eerst uitgezet in Zuid-Afrika, maar op dit moment komt er vraag vanuit de hele wereld. Het blijkt een schitterend product voor op de camping, festivals, picknik in het park in de achtertuin of onder een veranda. De ACE 1 is er in 8 kleurstellingen.

ACE 1 - african clean energy

Houtpellets

Na een aantal tests hebben wij geconcludeerd dat het gebruik van houtpellets in de ACE1 bijzonder goed werkt. Het pelletgebruik is minimaal en het opstarten van de oven gaat verrassend snel. Wij dachten dat dit product een leuke en nobele aanvulling zou kunnen zijn op het assortiment in onze webshop.

Start verkoop

Wij zullen u op deze pagina op de hoogte houden van de start van de verkoop. Wij kunnen u ook persoonlijk op de hoogte houden van de start van de verkoop. Vul dan even het onderstaande contactformulier in. Bij voorbaat dank!