Subsidie 2016 – Pelletketel – Pelletkachel

subsidie pelletkachelOp 17 december 2015 is in de Staatscourant de subsidieregeling  voor nationale EZ-subsidies voor kleine installaties voor duurzame energieproductie gepubliceerd.

Onder deze regeling vallen o.a. warmtepomptoestellen (ex lucht-luchtwarmtepomp), zonneboilers, pelletkachels, op houtachtige biomassa gestookte ketels. Het subsidieplafond is voor 2016 € 70.000.000,- en dus een aanzienlijk potje. Het is een bewuste subsidie voor particulieren en zakelijke kleinverbruikers. Dit betekent dat de subsidiepot niet in een paar dagen opgebruikt wordt door de grote spelers in de markt zoals bijvoorbeeld elektriciteitscentrales en grote kassenbedrijven. Positief nieuws natuurlijk voor u als geïnteresseerde pelletkachel gebruiker. Onderstaande in het kort de subsidiebedragen. Tevens vind u onderstaand de link naar het artikel in de Staatscourant.

Subsidie Pelletkachel luchtverwarming

€ 50,- per kW vermogen van de kachel. Met een minimum van € 500,-

Subsidie Pelletkachel CV-gestuurd

€ 50,- per kW vermogen van de pelletkachel. Met een minimum van € 1400,-

Subsidie Pelletketel

€ 80,- per kW vermogen van de ketel. Met een minimum van € 3200,-

Voorwaarden

Let er bij de aanschaf wel op dat de kachel / ketel voldoet aan de juiste eisen en EN-normeringen. Niet alle kachels en ketels vallen dus in deze regeling. Via de onderstaande link kunt u deze eisen bekijken.  Via de volgende link krijgt een duidelijk overzicht van de voorwaarden waaraan de ketel of kachel moet voldoen en welke merken en types zeker binnen de subsidie vallen. Apparatenlijst ISDE

Link naar het officiële document betreffende de ISDE subsidie: Staatscourant NR 46527

Warme groet, Het Team van Houtpellets-Online.EU

Geef een reactie